Новинари остали живи захваљујући професионалности руске војске (видео)

© AFP 2023 / SERGEI SUPINSKYНовинари у рату
Новинари у рату - Sputnik Србија
Пратите нас
Грчки новинар Афанасиј Авгеринос, који је заједно са другим страним новинарима био мета артиљеријских напада на северу Сирије, рекао је да су сви остали живи захваљујући професионалности руске војске.

Група страних новинара, међу којима су и руски, била је мета напада у провинцији Латакија на северу Сирије. У групи су била и два новинара РТ.

Сиријска војска спроводи офанзиву у близини места Салма у провинцији Латакија - Sputnik Србија
Пуцано на новинаре у Сирији

„Циљ посете северне провинције Латакија био је да се прикаже почетак мирног живота. Ја сам стајао на узвишици и снимао када нам је одједном било наређено да чучнемо и да се померимо. У први мах сам се бунио, али тридесетак секунди касније су почеле да падају гранате свега неколико метара од моје пређашње позиције“, рекао је Аверингос.

Према његовим речима, одмах су затим руски војници спровели новинаре на сигурно прикривајући их оклопним возилом.

„Војници су нас спасили. Након што су нас спровели, гранате су падале управо на то место где смо се налазили. Ми смо успели да побегнемо, али су погинула тројица мештана, док је њих осам рањено“, рекао је грчки новинар, али није могао да прецизира одакле су стизале гранате.

„Локалци су говорили да су гранате испаљене из села које је окупирано од стране припадника Нусра фронта“, додао је он.

Поред мештана, лакше је рањено и четири новинара из Русије, Кине, Канаде и Бугарске, којима је пружена медицинска помоћ на лицу места.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала