Николић расписао изборе за 24. април

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVIC Председник Србије Томислав Николић расписао изборе
Председник Србије Томислав Николић расписао изборе - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Томислав Николић потписао је данас Указ о распуштању парламента и расписао ванредне републичке изборе за 24. април.

Николић је рекао да је дошло је време за испитивање подршке, јер реформе су озбиљне и тешке, и зато је потребно да се грађани изјасне — да ли подржавају реформе или постоји нека боља идеја и можда неко други ко заслужује поверење грађана, рекао је Николић.

Војислав Шешељ - Sputnik Србија
Прво избори, па пресуда Шешељу?

Након што је потписао указ о распуштању парламента и расписивању избора, Николић је позвао грађане и учеснике избора, али и медије, на фер и демократску утакмицу, изразивши уверење да ће Србија након избора наставити с реформама и да неће одустати од пута којим сада иде.

Николић је, одговарајући на питања новинара, рекао да би желео да победи СНС, али да ће исто тако моћи да сарађује са сваком владом.

„Нећу ја да будем разочаран ако победе други“, рекао је и додао да није сигуран да би се после другачијег изборног исхода наставиле реформе, а његова је жеља, како је истакао, да победи идеја која је добра за Србију.

Николић је оценио и да је влада у претходном периоду учинила много, покренула читав систем реформи за које мора да обезбеди нови мандат, како би била сигурна да оно што ради, ради по вољи грађана.

„Очекујем фер и демократске изборе“, рекао је Николић и истакао да не сумња у регуларност избора.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Идемо на изборе

Подсетивши да је Србија све своје политичке проблеме решавала ванредним изборима и да су грађани увек били у праву кад изаберу, председник је истакао да ће све институције државе функционисати, иако ће избори бити одржани на неколико нивоа.

На питање хоће ли се на неки начин ангажовати у изборној кампањи, председник је поручио:

„Неће ме бити срамота ако неко из СНС-а затражи моју помоћ да ту помоћ и пружим“.

Истакавши да се нада да ће држава наставити са реформама и да неће одустати од тог пута, Николић је поручио да ће опозиција на изборима имати прилику да провери колико је трага оставила међу грађанима својим деловањем.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала