Србија у четвртфиналу Дејвис купа

© Tanjug / Тања ВаличВиктор Троицки слави победу репрезентације Србије против Казахстана у четвртфиналу Дејвис купа.
Виктор Троицки слави победу репрезентације Србије против Казахстана у четвртфиналу Дејвис купа. - Sputnik Србија
Пратите нас
Тениска репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Светске групе Дејвис купа победом против Казахстана 3:2, пошто је Виктор Троицки у одлучујућем петом мечу савладао Александра Недовјесова 6:2, 6:3, 6:4.

На крилима велике победе Новака Ђоковића, после пет сати борбе против Михаила Кокушкина и уз подршку са трибина Троицки је оправдао улогу фаворита и, може се рећи рутински, завршио посао за сат и 51 минута.

Србија ће у четвртфиналу, од 15. до 17. јула, дочекати Велику Британију, која је савладала Јапан 3:1.

Троицки: Ђоковић суперхерој

Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Западна публика од Новака Ђоковића створила српски С-300

Српски тенисер Виктор Троицки, после победе против Казахстанца Александра Недовјесова 3:0, чиме је Србију одвео у четвртфинале Дејвис купа, рекао је да је само резултатски изгледало лако.

„Психички је било веома тешко, поготово после онаквог Новаковог меча. Ни сам нисам знао како да се спремим после тог дуела. Толико сам изгубио стрпљења, енергије, нервирао сам се… Честитао бих Нолету на невероватној борби, још једном је показао да је суперхерој. Дефинитивно је он тај који заслужује све честитке“, изјавио је Троицки на конференцији за медије.

Он је посебно апострофирао значај победе у условима на терену који му не одговарају.

„Видели сте да Кукушкин изгледа као да је рођен на овом терену, да је бирао боље не би могао да изабере. Човек би био топ 3 да се игра на овом терену. Што се тиче меча са Недовјесовим, имао сам више самопоуздања, нисам одиграо најбоље, али опет ми је драго што сам донео тај као одлучујући поен“, истакао је Троицки.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала