Сиријска армија напредује према Палмири

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Уђи у базу фотографијаВојници Сиријске арапске армије на борбеном положају у близини града Палмира
Војници Сиријске арапске  армије на борбеном положају у близини града Палмира - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријска армија уништила је у артиљеријском нападу на позиције ДАЕШ–а на прилазима граду Палмири четири ватрена положаја, командни пункт и складиште муниције терориста, саопштио је извор у оперативном штабу сиријске армије.
Први дани примирја у Сирији - Sputnik Србија
Рат у Сирији до сада коштао 275 милијарди долара

Напад је изведен из ракетних система „Град“ и артиљеријских уређаја Д30.

„Данас, према подацима наших осматрача, успели смо да уништимо четири ватрена положаја ДАЕШ–а, велико складиште муниције сакривено у кланцу, као и командни пункт северозападно од Палмире“, рекао је извор у штабу сиријске армије. 

У петак су одреди устаника почели да изводе прецизну операцију на висоравнима југозападно од Палмире. Њихов задатак је да преузму контролу над планинским гребеном и да се учврсте на освојеним позицијама како би кренуле у офанзиву из јужног правца. 

Припадници сиријске војске. - Sputnik Србија
Падају последња упоришта терориста на северу Сирије

У међувремену, на 30 километара јужно од Палмире сиријска армија кренула је у офанзиву на једно од највећих упоришта терориста — град Каријатејн. 

Владина војска намерава да пресече путеве снабдевања ДАЕШ–а који воде из Каријатејна у Палмиру. 

Према неким подацима, сиријску Палмиру држи више од 2.000 терориста. За одбрану користе тенкове, оклопну технику, ракетне уређаје ручне израде и минобацаче.

Офанзива сиријске армије и устаника отежана је тиме што је Палмира окружена високим планинским венцима на чијим су се врховима добро учврстили борци ДАЕШ–а. 

Терористичка организација ДАЕШ је пре око годину дана освојила град Палмиру, уништивши и оштетивши бројне древне споменике које је Унеско прогласио светским културним наслеђем. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала