Обала Слоноваче: Терористички напад на туристе на плажи (видео)

© REUTERS / JOE PENNEYОбала Слоноваче, терористички напад
Обала Слоноваче, терористички напад - Sputnik Србија
Пратите нас
Организација „Ал Каида у земљама исламског Магреба“ преузела је одговорност за нападе у три хотела у летовалишту у Обали Слоноваче, у којима је погинуло 16 људи.

У саопштењу објављеном на каналима Телеграм 13. марта 2016. године организација је навела да су три ’хероја’ из њених редова успели да на јуриш заузму комплекс летовалишта“.

Министарство унутрашњих послова Обале Слоноваче саопштило је да су ликвидирана шесторица терориста који су учествовали у нападима. Председник Обале Слоноваче саопштио је да је у нападима погинуло 16 људи, међу којима су два војника и 14 цивила.

Раније је саопштено да је најмање десет људи погинуло у терористичким нападима на два хотела у Гранд Басаму, као и да су у једном од њих четворица терориста држала таоце.

​„У Гранд Басаму су нападнута два хотела. Власти земље су саопштиле да је међу жртвама пет мушкараца из Обале Слоноваче и пет жена чија националност још није утврђена, као и једно дете“, саопштио је телевизијски канал Си-Ен-Ен. 

Према наводима очевидаца, терористи наоружани аутоматима „калашњиков“ и гранатама узвикивали су исламистичке пароле. 

Urgent: Actuellement à Grand Bassam

Posted by Nococoti on Sunday, March 13, 2016

На друштвеним мрежама објављени су снимци с плаже Гран Басама, на којој се налазе тела неколико људи после напада терориста.

„Ал Каида у земљама исламског Магреба“ раније је преузела одговорност за напад на хотел „Сплендид“ у Буркини Фасо, у којем је погинуло најмање 28 људи из 18 земаља. Непосредни извршилац напада био је одред „Ел Мурабитун“.

Овај одред преузео је одговорност и за низ напада на хотеле у малију, укључујући и онај у новембру 2015. године. 


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала