„Самоопредељење“: Наставићемо да преврћемо српске камионе

Пратите нас
Представници опозиционе партије „Самоопредељење“ саопштили су да ће се пресретање српских камиона наставити и да за то имају своје политичке разлоге, преносе приштински медији.
Аљбин Курти - Sputnik Србија
„Самоопредељење“ поново преврнуло камион са српском робом

Представници те опозиционе партије су синоћ рекли за РТК да имају своје политичке разлоге и да ће се пресретање камиона наставити.

Као што су и најавили пре 10 дана, када су преврнули први камион код Подујева, активисти „Самоопредељења“ су и у петак поновили такву акцију.

„Те акције нису усмерене против српске заједнице на Косову већ против хегемоније Србије на Косову, било да се ради о политичкој, економској или војној. Ми ћемо наставити са таквим акцијама све док Србија не промени однос према Косову. И овај пут, као и у претходним случајевима, наши активисти су водили рачуна да нико не буде повређен“, рекао је за РТК 2 Адонис Тахири из „Самоопредељења“.

Полиција Косова у данашњем саопштењу наводи да још увек нико није ухапшен.

„Непозната лица, а сумња се на активисте ’Самоопредељења‘, извела су два мушкарца, држављане Србије бошњачке националности, из камиона марке ’мерцедес‘. Након тога су изгурали возило са пута и преврнули га. Један део робе, џакови са вештачким ђубривом, испао је из камиона. Сумња се да је у акцији учествовало око 30 особа, које су са 10 возила блокирале пут и извршиле то дело. Полиција је изашла на лице места и обавестила тужилаштво. Нико није повређен и ниједна особа није ухапшена“, пише у саопштењу полиције, преноси РТК2.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала