Убијени терориста у Бриселу није организатор напада у Паризу

© AFP 2023 / NICOLAS MAETERLINCK / BELGAБриселска полиција
Бриселска полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
Осумњичени нападач убијен у данашњој антитерористичкој операцији белгијске и француске полиције у Бриселу није кључни организатор напада у Паризу прошле године Салах Абдеслам, саопштило је белгијско државно тужилаштво.

„Током претраге куће је пронађено тело једног човека. Његов идентитет још није утврђен, али како год било, то није Салах Абдеслам“, изјавио је портпарол тужилаштва Ерик ван дер Сипт.

Претходно је саопштено да је бриселска полиција ликвидирала једног од тројице терориста који су раније данас отворили ватру на припаднике белгијских безбедносних служби.

Истовремено, четири полицајаца је рањено током размене ватре са наводним терористима.

Како се наводи, двојица полицајаца рањени су током прве акције безбедносних служби, али убрзо је уследила још једна размена ватре након чега је рањено још два припадника безбедносних служби. Један полицајац је погођен у главу, у пределу уха и његово стање је критично.

​Према подацима портала „Дернире хојре“, пуцњава се догодила након извођења рације у кући наводних терориста који су успели да се сакрију. Према подацима очевидаца, има их двоје-троје и наоружани су калашњиковима.

Раније је званични представник полиције јужног округа Брисела саопштио да је један полицајац лакше рањен током размене ватре у бриселској комуни Форе током операције коју је извела федерална полиција.

​„Један полицајац је лако рањен и то је све. Операција федералне полиције се нaставља. Улица је блокирана“, рекао је саговорник агенције.

Белгијске снаге безбедности настављају да трагају за осумњиченима и сарадницима исламских екстремиста из Брисела, који су били умешани у терористичке нападе на Париз 13. новембра прошле године, у којима је погинуло 130 људи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала