Трећина Европљана и Американаца сматра Крим делом Русије

© Sputnik / Евгениј БијатовГодишњица референдума на Криму
Годишњица референдума на Криму - Sputnik Србија
Пратите нас
Више од трећине становника Италије и Немачке, трећина Британаца и Холанђана, као и четвртина Француза и Американаца сматра да је Крим део Русије.
Крим - Sputnik Србија
Руски Крим се не може освојити чак ни оружјем

Према подацима анкете Sputnik.Мишљења, трећина Американаца, Холанђана, Енглеза, Француза, Немаца и Италијана сматра Крим делом Русије.

На питање „Да ли сматрате да је Крим део Русије“, 39 одсто становника Италије и 37 одсто становника Немачке је сигурно да је Крим део Русије. У Великој Британији и Холандији овај проценат износи 33, односно 32 одсто. У САД и Француској број грађана који сматрају Крим руским износи 26 одсто, док је у САД највећи проценат одговорио да „не зна“ — 42 одсто.

© SputnikАмериканци и Европљани о руском Криму
Американци и Европљани о руском Криму - Sputnik Србија
Американци и Европљани о руском Криму

Анкету у САД, Великој Британији и Холандији спровела је компанија за истраживање јавног мњења „Популус“ од 4. до 9. марта 2016. године. У анкети је учествовало 3.092 испитаника старија од 18 година: 1.004 у Холандији, 1.085 у Великој Британији и Северној Ирској и 1.003 у САД. У Француској, Италији и Немачкој анкету је спровела од 8. до 10. марта 2016 године компанија „Ајфоп“. У њој је учествовао 3.001 испитаник узраста 18 године: 1.005 у Француској, 1.002 у Немачкој и 994 у Италији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала