Легендарна Коко Шанел била шпијунка нацистичке Немачке

© Wikipedia / Hal VaughanКоко Шанел
Коко Шанел - Sputnik Србија
Пратите нас
У документима француске тајне службе наводи се да је Коко Шанел била регистрована као агент Абвера, али историчари сматрају да она то можда није ни знала.
Марш у Риги - Sputnik Србија
Летонски нацисти марширају Ригом (видео)

Позната француска дизајнерка Коко Шанел била је агент немачке обавештајне службе Абвер за време Другог светског рата, саопштила је агенција АП, позивајући се на документа из архива француске тајне службе објављених јуче.

Досије са именима хиљада нацистичких агената чувао се годинама у замку Венсен, источно од Париза. У њему се налазило име и Шанелове. Познато је да је она 1942-43. године била љубавница и агент барона Ханса Гинтера фон Динклагеа који је био аташе у Амбасади Немачке у Француској.

Према мишљењу Фредерика Кугинера, одговорног за чување архива, дизајнерка се сматрала агентом немачке обавештајне службе, али да можда сама није знала за то. Ипак, према другим подацима, иза Коко Шанел стоји више од десет успешно изведених шпијунских мисија.

Коко Шанел, позната француска дизајнерка, која је преокренула свет женске моде, уводећи многе елементе традиционалне мушке гардеробе. Коко се у дизајнирању одеће водила принципима раскошне јединствености.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала