Додик очекује удар на РС после пресуде Караџићу

© Tanjug / MARKO ÐOKOVICПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је данас да ће бивши председник тог ентитета Радован Караџић највероватније бити осуђен у Хагу и упозорио да Бошњаци већ спремају акције како би потом „ударили на РС“.

Пресуда Хашког трибунала Караџићу, најављена за 24. март, додатно ће закомпликовати ситуацију, због чега се мора одлучно стати у одбрану РС, поручио је Додик, преноси агнеција Срна.

Милорад Додик - Sputnik Србија
Додик: Пресуда Караџићу освета, а не правда

Бошњаци, упозорио је он, већ спремају акције да би „ударили на РС, јер је први председник, како кажу, био такав и такав“.

Додик је на трибини „Реч председника“ у Роћевићу код Зворника рекао и да ће пресуда Караџићу бити „освета српском народу, зато што се суди вођи који се борио за слободу српског народа“.

Наводећи да му је жао Караџића због свега што је прошао, Додик је приметио да се њему суди у Хагу, „док се командант муслиманских снага у Сребреници Насер Орић, који је убијао, креће слободно и брани са слободе, што се не може прихватити као правда“.

Додик је навео и да РС има снаге да се одбрани од напада који су, како сматра, појачани последњих годину дана, као и да органи БиХ не могу да буду надређени институцијама РС.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала