Украјински посланици уједињени против „руске хидре“

© Sputnik / Евгениј Котенко / Уђи у базу фотографијаЗаседање Врховне раде Украјине
Заседање Врховне раде Украјине - Sputnik Србија
Пратите нас
У Врховној ради Украјине образовано је међупартијско удружење „Офанзива“, чији је циљ борба против „руског света“, саопштила је у петак служба за односе са јавношћу партије Арсенија Јацењука Народни фронт.
Украјинска војска - Sputnik Србија
Украјина: Русија ће у случају напада изгубити 20.000 војника

На челу удружења је посланик Народног фронта Андреј Левус, који је изјавио да се наставља „унутрашња окупација“ Украјине у „информационом, политичком и економском простору“. 

„Главни задатак који је пред нашом групом јесте чишћење економије од руског утицаја. Знамо да је око 40 одсто сектора економије и значајан део финансијског сектора и даље у рукама руских олигарха. А они, наравно, утичу и на економију и на политику“, навео је Левус. 

Исто то, према његовим речима, дешава се и у информационом простору. „Видимо забрањене певаче, видимо забрањене канале и бројне информационе операције које спроводи Русија на територији Украјине“, рекао је посланик.

Он, такође, тврди да је главни задатак удружења „чишћење Украјине од хидре ’руског света’“.

У новом удружењу је десет посланика, међу којима су припадници Народног фронта, Левус, Сергеј Висоцки, Олег Медуница, Николај Књажицки и Елена Масорина. 


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала