Да je Путин био председник 1999, Србија не би била бомбардована

© Tanjug / DUSAN ANICICИвица Дачић и Драган Марковић Палма са воштаном фигуром Владимира Путина у музеју у Јагодини
Ивица Дачић и Драган Марковић Палма са воштаном фигуром Владимира Путина у музеју у Јагодини - Sputnik Србија
Пратите нас
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић, изјавио је данас у Јагодини, да би Косово већ било примљено у Уједињене нације да није Руске Федерације, чврстог политичког партнера Србије последњих деценија.

„Да је председник Русије био Владимир Путин, када су Србији уводили санкције, када је Србија била у проблемима, када су били ратови на простору СФРЈ, Србија сигурно не би била бомбардована“, рекао је Дачић на свечаности постављања воштане фигуре Владимира Путина у Музеј воштаних фигура у Јагодини.

Он је додао да Србија има пријатељски стисак руке и добре односе са Русијом, а „није пријатељски однос када вас неко бомбардује“.

Воштана фигура Владимир Путина у музеју у Јагодини - Sputnik Србија
Путин у Музеју воштаних фигура у Јагодини (фото)

„Ми пружамо руку свима, градимо добре односе са свима, али Србија не може, и не би била морално чиста када би и уколико би окренула леђа Русији када је Русији тешко“, рекао је Дачић.

Он је истакао да се Србија не опредељује да ли је за ЕУ, Русију, Америку или неку другу земљу.

„Ми хоћемо да будемо чланица ЕУ, али не по цену да уводимо санкције Русији и другим нашим пријатељима. Где то има?То се никада неће десити“, рекао је шеф српске дипломатије.

Србија се, према његовим речима, труди да има добре односе са свима на међународној сцени, али никада неће прекидати добре и пријатељске односе са Русијом, Кином, земљама Латинске Америке, Африке и Азије — земљама које су омогућиле да победимо у Унеску и да сачувамо наше споменике и цркве на Косову и Метохији.

Фигура руског председника Владимира Путина у једног београдској радњи за сувенире - Sputnik Србија
Путин на Зелењаку (фото)

„Ми наравно највише волимо своју земљу, али управо због Србије волимо и Русију“, рекао је Дачић, који је често био прекидан аплаузима окупљених у Спортској хали у Јагодини, и скандирањем Путину и Русији.

„Оно што је направљено са фигуром Владимира Путина мислим да је најбоље уметничко дело које је овде направљено, највише личи на оригинал човека чија је фигура. Показао сам слике руским званичницима и они су били одушевљени“, рекао је Дачић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала