Наџим Лахрауи учествовао и у париским нападима

© REUTERS / Handout via ReutersATTENTION EDITORSТројица осумњичених за терористички напад у Бриселу
Тројица осумњичених за терористички напад у Бриселу - Sputnik Србија
Пратите нас
Наџим Лахрауи, трећи осумњичени за бомбашке нападе на бриселском аеродрому, био је учесник и у новембарским нападима у Паризу, а и сарадник Салаха Абдеслама који је ухапшен пре неколико дана, преносе белгијски медији.

Лахрауи је рођен у Мароку, а његов ДНК пронађен је на експлозивима коришћеним у терористичким нападима у Паризу 13. новембра, као и у стану у Бриселу у којем су у децембру прошле године пронађени опрема за прављење бомби и отисци прстију Салеха Абдеслама, главног осумњиченог за нападе у Паризу.

Brussels Police Issue Wanted Notice for Suspect After Deadly Attacks - Sputnik Србија
Овај човек је осумњичен за напад у Бриселу (видео, фото)

Белгијско тужилаштво је саопштило да је Лахрауи путовао за Сирију у фебруару 2013. године, као и да је регистрован под лажним именом на аустријско–мађарској граници у септембру прошле године.

Он је путовао са Абдесламом и Мохамедом Белкаидом, Алжирцем који је убијен 15. марта током рације у белгијској престоници, три дана пре него што је Абдеслам ухапшен.

Белгијски медији су раније данас објавили, а затим повукли вест да су власти у Андерлехту ухапсиле трећег осумњиченог за бомбашке нападе на бриселском аеродрому, који је идентификован као Наџим Лахрауи.

Ухапшена особа није Наџим Лахрауи, исправили су се белгијски медији, а пренео Ројтерс.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала