Милитанти потиснути у дубину Палмире

© AP Photo / Alexander Kots, Komsomolskaya PravdaУпоришта екстремиста у Лирмуну, Бустан Баши, Старом граду, Џабериjи и Шеик Саеду нашла су се на удару сириjске воjске,
Упоришта екстремиста у Лирмуну, Бустан Баши, Старом граду, Џабериjи и Шеик Саеду нашла су се на удару сириjске воjске, - Sputnik Србија
Пратите нас
Након што су одреди „Соколова пустиње“ ушли у град са стране раскрснице ауто-пута Дамаск–Палмира-Дејр ел Зор, поред хотелског комплекса „Семирамис“ воде се жестоке борбе. За неколико сати Соколови су успели да потисну милитанте у дубину Палмире.
Припадници сиријске армије у граду Салма у провинцији Латакија. - Sputnik Србија
Сиријска војска ушла у Палмиру

Припадници одреда устаника „Соколови пустиње“ под командом сиријске војске утврдили су своје положаје на територији хотелског комплекса Палмире на југоистоку града.

Напад на Палмиру је почео након што су се сиријска војска и снаге самоодбране учврстиле на свим стратешким висоравнима са три стране од града. Одреди „Соколова пустиње“ ушли су у Палмиру са стране раскрснице ауто-пута Дамаск—Палмира—Дејр ел Зор.

Жестоке борбе се воде поред хотела „Семирас“. Неколико сати припадници самоодбране су успели да сломе одбрану терориста ДАЕШ-а и потисну милитанте у дубину Палмире.

„Лево од Палмире продиру борци сиријске војске пуковника Сухејла. Милитанти за сада контролишу висораван, где се налази цитадела. Јутрос смо почели напад без подршке авијације, јер је била пешчана олука“, рекао је командант одреда „Соколова“ Маџид.

Сиријске владине снаге преузеле су јуче контролу над историјским делом града Палмире који се зове Тадмор, изјавио је бригадни генерал.

Терористичка организација ДАЕШ је пре око годину дана освојила град Палмиру, уништивши и оштетивши бројне древне споменике које је Унеско прогласио светским културним наслеђем.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала