Вучић: Србијa неће да дозволи нападе на Српску

© Tanjug / TANJA VALIC Алексндар Вучић, у позадини Милорад Додик
Алексндар Вучић, у позадини Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Србије Александар Вучић поручио је онима који пресуду Радовану Караџићу мисле да искористе за политичке или било које нападе на Републику Српску да Србија то не сме, не може и неће да дозволи.
Државна церемонија поводом сећања на жртве бомбардовања - Sputnik Србија
Србија се сећа жртава бомбардовања

Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас онима који пресуду Радовану Караџићу мисле да искористе за политичке или било које нападе на Републику Српску да Србија то не сме, не може и неће да дозволи.

„Србија има обавезу да води рачуна и о свом народу изван граница Србије. Упозоравам оне који мисле да данашњу пресуду против некадашњег председника Републике Српске искористе за политички или било који напад на Републику Српску, да Србија у складу са Дејтонским споразумом то не сме, не може и неће да дозволи“, истакао је Вучић на централној државној церемонији обележавања Дана сећања у Варварину.

Како је истакао, Србија ће стати уз свој народ и штити његово право на опстанак, као и право на постојање и живот Републике Српске.

„Не угрожавамо никога, никоме нећемо да претимо, али никоме не дамо да Србе газе зато што су Срби. Нисмо ничија крпа, ми смо поносан, непокоран и непокорен народ“, рекао је Вучић.

Вучић је напоменуо и да ће Србија упркос ономе сто се десило у прошлости дати све од себе за помирење и сарадњу са комшијама у региону.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала