САД не знају да ли ће учествовати у деминирању Палмире

© AP Photo / Manuel Balce CenetaСекретар за штампу Министарства одбране САД, адмирал Џон Кирби
Секретар за штампу Министарства одбране САД,  адмирал Џон Кирби - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички Стејт департмент за сада не зна да ли су амерички стручњаци спремни да учествују у уклањању мина у сиријској Палмири, изјавио је званични представник тог министарства Џон Кирби и додао да је у вези с том темом боље обратити се Пентагону.

Кирби је навео да САД у целини подржавају напоре да се уклоне мине с територије Палмире и подсетио да је тој теми било речи током посете америчког државног секретара Џона Керија Москви прошле седмице. 

Башар ел Асад - Sputnik Србија
Обнова древне Палмире чим се уклоне мине

„Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров пренео је државном секретару Керију намеру да се помогне Унеску да дође у Палмиру. Понављам, ми бисмо то подржали“, рекао је Кирби. 

Команда сиријске армије у недељу је саопштила да је сиријски град Палмира ослобођен од терориста ДАЕШ-а уз подршку националне и руске авијације. 

Древни споменици Палмире један су од шест објеката светске културне баштине Унеска у Сирији. Град је био под контролом терориста од средине маја 2015. 

У понедељак је начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов рекао да ће Министарство одбране Русије веома брзо пребацити у Сирију стручњаке и роботизовану опрему за уклањање мина на ослобођеној територији. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала