Русија: Нема говора о самоизолацији

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда МИП Русије
Зграда МИП Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
САД немају основа да говоре о руској самоизолацији на тему нуклеарне безбедности. Она игра водећу улогу у тој области и један је од иницијатора борбе против нуклеарног тероризма, изјавили су у Министарству иностраних послова Русије.
С-400 Триумф - Sputnik Србија
Зашто је нуклеарна нула нереална идеја?

Изјаву Беле куће о самоизолацији Москве у дискусији о нуклеарној безбедности у Министарству иностраних послова Русије оценили су политизованом.

„Руска Федерација је једна од водећих земаља за питање осигурања физичке и нуклеарне безбедности. О тој теми се разговара на самиту. Ми играмо једну од водећих улога. Говорити о нашој изолацији је политизовано натезање“, изјавио је директор Одељења за неширење и контролу наоружања Министарства иностраних послова Русије Михаил Уљукајев.

Раније је заменик помоћника председника САД Бен Родс рекао новинарима да је одбијањем да учествује на самиту о нуклеарној безбедности Русија изоловала себе од могућности да разговара о том питању.

Ракетни систем Топољ М - Sputnik Србија
Нуклеарно оружје Русије довољно да уништи САД

„Сматрамо да је Русија тим одбијањем изгубила могућност да разговара о важним стварима. Све што она ради је самоизолација од разговора на ту тему“, рекао је Родс.

У исто време, нагласио је он, две државе „настављају да сарађују на нуклеарној безбедности“. Према речима америчког чиновника, „то је веома важно“.

„За свет је важно да види да Русија и САД сарађују“, рекао је он.

Самит о нуклеарној безбедности ће бити одржан у Вашингтону 31. марта и 1. априла. На њему ће учествовати представници више од 50 држава. Главна тема дискусије биће борба против нуклеарног тероризма.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала