Пјонгјанг: Опсада Северне Кореје попут опсаде Лењинграда

© REUTERS / KCNAЛидер Северне Кореје Ким Џонг Ун
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун - Sputnik Србија
Пратите нас
Највиши војни орган Северне Кореје оптужио је „непријатељске снаге“ са САД на челу за опсаду те земље и упоредио је са опсадама Лењинграда у Другом светском рату и Кубе током ракетне кризе у Хладном рату.
Северна Кореја - Sputnik Србија
Пјонгјанг: Прекините са вежбама, па ћемо и ми са нуклеарним пробама

У саопштењу, који је пренела севернокорејска државна новинска агенција КЦНА, портпарол Националне комисије за одбрану (НДЦ) оценио је да су последње санкције, које су Уједињене нације увеле Пјонгјангу због програма нуклеарног наоружања, „анахроне и самоубилачке“, као и да би могле да изазову нуклеарни удар на тлу САД.

Додао је да су санкције дело „САД и осталих непријатељских снага“, које су имале намеру да нападну Северну Кореју „у крду, с намером да је прогутају“, пренео је АФП.

„Блокада Лењинграда, која је изазвала терор у срцима људи, и Карипска криза у ери Хладног рата тешко да могу да се пореде са ситуацијом“, наводи се у саопштењу.

Уместо сламања Северне Кореје, такав третман ће само појачати њену одлучност, додаје се у саопштењу, у којем се истиче да је Вашингтон „производио кризу“, која би могла да доведе да Север „почини осветнички нуклеарни удар на америчко копно сваког момента“.

Северна Кореја већ недељама прети нуклеарним нападима на САД и Јужну Кореју, након што су две земље покренуле заједничке војне вежбе великих размера, које Пјонгјанг сматра провокативним пробама за инвазију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала