Трећина Холанђана не жели Украјину у ЕУ

© REUTERS/Cris Toala OlivarДемонстранти који подржавају „да“ на референдуму о ЕУ и они који подржавају глас за „не“ протестују на тргу Дам у Амстердаму
Демонстранти који подржавају „да“ на референдуму о ЕУ и они који подржавају глас за „не“ протестују на тргу Дам у Амстердаму - Sputnik Србија
Пратите нас
Према подацима Sputnik.Мишљења, трећина становника Холандије (33 одсто) не подржава политичку и економску асоцијацију између Украјине и ЕУ. Подаци су добијени током анкете коју је спровела компанија „Популус“ за информативну агенцију и радио Спутњик.
Холандија - Sputnik Србија
Холанђани не желе ЕУкрајину

У Холандији ће се одржати референдум о политичкој и економској асоцијацији између Украјине и ЕУ, која треба да представља корак према њеном пуном ступању у Европску унију. Према подацима анкете Спутњика, сваки трећи Холанђанин — 33 одсто или 3,5 милиона људи — противи се асоцијацији Украјине и ЕУ. Висок је проценат и оних који се односе или неутрално или немају мишљење о овом питању — 28 одсто, односно 20 одсто. Проценат оних који су „за“ износио је 19 одсто од укупног броја Холанђана.

Становници Европе су раније показали жељу да сличан референдум буде одржан и у њиховим земљама. На питање „Да ли подржавате политичку и економску асоцијацију између Украјине и ЕУ“, већина Италијана (66 одсто), Немаца (63 одсто) и Француза (63 одсто) одговорила је да жели да се питање о асоцијацији са другим државама решава на општенародном референдуму.

Анкету је у Холандији спровела једна од водећих британских компанија за истраживање јавног мњења „Популус“ од 4. до 9. марта 2016. године. У анкети је учествовало 1.004 испитаника старијих од 18 година. 

© SputnikТрећина Холанђана не жели Украјину у ЕУ
Трећина Холанђана не жели Украјину у ЕУ - Sputnik Србија
Трећина Холанђана не жели Украјину у ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала