Путин: Поносан сам на пријатељe као што је Ролдугин

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин је председавао састанку Организационог одбора руске „Победа”
Руски председник Владимир Путин је председавао састанку Организационог одбора руске „Победа” - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је поносан на своје пријатеље, међу њима и на виолончелисту Сергеја Ролдугина, чије се име помиње у такозваним „Панамским папирима“ о пословању у офшор зони.
Владимир Путин - Sputnik Србија
Путин: Вашег слуге покорног нема у „Панамским папирима“ (видео)

Што се тиче Сергеја Павловича Ролдугина, то је веома креативна особа која, како је рекао Путин, као и велики број осталих креативних људи покушава да се бави бизнисом.

„Али, каквим бизнисом. Он је мањински акционар у једној од наших компанија и ту зарађује неки новац, али то свакако нису милијарде долара, глупости, ништа слично“, рекао је Путин у Санкт Петербургу, где је учествовао у раду Медија форума „Истина и правда“.

Руски председник каже да Ролдугин „није тамо неки музичар већ заслужни уметник Русије, сјајан музичар“.

„Мислим да је један од најбољих у земљи“, рекао је Путин, подсећајући да је у различитим периодима био члан жирија на Међународном такмичењу „Чајковски“, сарађивао са Гергијевим, био ректор петербуршког Конзерваторијума.

Долари - Sputnik Србија
Афера „Панама“: А где су папири?

„Поносан сам на људе попут Сергеја Павловича (Ролдугина) — и уопште све своје пријатеље. Скоро сав новац који је зарадио дао је за набавку музичких инструмената у иностранству и донео их у Русију. Скупе ствари. Увек је за похвалу када неко ради нешто слично. Знам и то да се он већ неколико месеци бави распоређивањем тих музичких инструмената у јавне институције“, рекао је руски председник.

Напоменуо је и да Ролдугин дуги низ година ради на организацији концерата, промоцији руске културе у иностранству, финансирајући то својим новцем.

„Било би боље да имамо више таквих људи. Ја сам поносан што имам такве пријатеље“, нагласио је Путин.

Име Ролдугина се помиње међу пријатељима руског председника који су се нашли на списку адвокатске канцеларије „Монсак Фонсека“ из Панаме у вези са пословањем у офшор зони.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала