Живот као у бајци: Оне су пронашле своје принчеве

© Фото : pixabayПринцеза, љубав
Принцеза, љубав - Sputnik Србија
Пратите нас
Многи верују да нема места бајкама у свакодневном животу. Међутим, савремене принцезе доказале су нам управо супротно — оне су веровале у снове и свој живот претвориле у бајку.

Кејт Мидлтон, војвоткиња од Кембриџа

Вилијам, принц од Велса и Кејт, једноставна девојка из просечне британске породице, упознали су 2001. године на студијама на универзитету Сент Ендруз у Шкотској. Дружили су се током прве половине студија, а неко време су и живели заједно као цимери на спрату.

© AFP 2023 / ODD ANDERSENКетрин, војвоткиња од Кембриџа, супруга је принца Вилијама, војводе од Кембриџа
Кетрин, војвоткиња од Кембриџа, супруга је принца Вилијама, војводе од Кембриџа - Sputnik Србија
Кетрин, војвоткиња од Кембриџа, супруга је принца Вилијама, војводе од Кембриџа

Прве искре јавиле су се 2002. године, када је Кејт учествовала на добротворној студентској модној ревији, а принц од Велса није склањао поглед са ње. За њихову љубав се сазнало тек две године касније, након што је њихова заједничка фотографија објављена у медијима.

Међутим, њихова љубав је имала успоне и падове. Пар је неколико пута раскидао, али је љубав на крају победила. У новембру 2010. године они су озваничили своју везу, да би се у априлу 2011. године венчали у Вестминстерској опатији. Данас, Вилијам и Кејт имају сина Џорџа и ћерку Шарлот и уживају у својим заједничким породичним тренуцима.

Ранија ел Абдулах, краљица Јордана

© AP Photo / Ronald ZakРанија ел Абдулах, супруга јорданског краља Абдулаха II
Ранија ел Абдулах, супруга јорданског краља Абдулаха II - Sputnik Србија
Ранија ел Абдулах, супруга јорданског краља Абдулаха II

Краљица Ранија, чувена по својој лепоти и одевању, рођена је у Кувајту, у палестинској породици.

Дипломирала је пословну администрацију на америчком универзитету у Каиру, а након завршетка студија 1991. године радила је у градској банци пре него што се запослила у компанији „Епл компјутерс“ у Јордану.

Свог супруга, тадашњег принца Абдулаха (сада краља Јордана), упознала је у једној од банака у Аману. Од тог дана живот младе жене у се у потпуности мења.

Не само да је добила нови посао, већ је и пронашла љубав свог живота. За принца се удала 1999. године, а данас је мајка четворо деце. Активно се бави хуманитарним радом.

Летиција, краљица Шпаније

Ова елегантна жена је супруга шпанског краља Филипа VI. Пре него што га је упознала била је позната ТВ водитељка и новинарка. Још као дете данашња шпанска краљица, ћерка новинара и медицинске сестре, показивала је интересовање за писање.

© AFP 2023 / BALLESTEROS/POOLЛетисија, краљица од Шпаније, супруга шпанског краља Филипа VI
Летисија, краљица од Шпаније, супруга шпанског краља Филипа VI - Sputnik Србија
Летисија, краљица од Шпаније, супруга шпанског краља Филипа VI

Када је упознала шпанског краља иза себе је већ имала једногодишњи брак и успешну новинарску каријеру.

Пар се упознао у Галицији, одакле је Латиција извештавала. Била је то љубав на први поглед, али је она ипак решила да буде опрезна, одлучивши да не жури са прихватањем његовог позива на вечеру.

Пар се венчао 2003. године и има две прелепе ћерке. Летиција и Филип воде релативно скроман живот и често се могу видети како воде своју децу у школу.

Шарлин, принцеза од Монака

Љубавна прича између бивше олимпијске пливачице Шарлин Линет Витсток и Алберта II, принцa од Монака, почела је 2000. године, када су се први пут срели током једног спортског такмичења у Монаку.

© AFP 2023 / POOL / ERIC GAILLARD Шарлен, кнегиња од Монака, супруга Алберта II
Шарлен, кнегиња од Монака, супруга Алберта II - Sputnik Србија
Шарлен, кнегиња од Монака, супруга Алберта II

Шарлин је тада имала свега 22 године. Њихов други сусрет догодио се шест година касније током такмичења у Торину, након чега је пар и озваничио везу.

Шарлин и Алберт су у браку од 2011. године. Иако је било спекулација да је након гламурозног венчања Шарлин хтела да побегне од Алберта, чини се да они ипак живе срећно, посебно након што су у децембру 2014. добили близанце.

Мери, крунска принцеза од Данске

Мери, најмлађа од четворо деце просветних радника, данског престолонаследника Федерика упознала је за време Олимпијских игара 2000. године. По занимању је била маркетиншки саветник.

Свог принца је упознала у Сиднеју и то у ресторану где је Федерик проводио време са својим пријатељима.

© AFP 2023 / KAZUHIRO NOGIМери, крунска принцеза од Данске, супруга данског престонаследника Фредерика
Мери, крунска принцеза од Данске, супруга данског престонаследника Фредерика - Sputnik Србија
Мери, крунска принцеза од Данске, супруга данског престонаследника Фредерика

Када је угледао лепу Мери, заљубио се на први поглед. Међутим, одлучио је да сакрије свој идентитет и преставио се само као Фред.

Неко време је одржавао везу на даљину, када се Мери преселила у Париз и запослила као наставница енглеског језика.

Међутим, даљина није била једина препрека коју је овај заљубљени пар морао да превазиђе да би био заједно. Након што се Мери коначно преселила у Данску, морала је да испуни неколико услова родитеља њеног драгог како би званично постала принцеза.

Одрекла се аустралијског држављанства, прешла је са презвитеријансаке вере у лутеранску и дала је пристанак да ће се одрећи своје деце у случају развода. Мери и Фредерик су се венчали 14. маја 2004. године и имају четворо деце.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала