Кери: Не одговара свима сарадња САД и Русије

© AFP 2023 / Saul LoebЏон Кери
Џон Кери - Sputnik Србија
Пратите нас
Последњих недеља САД и Русија су успеле да смање ниво насиља и о обезбеде хуманитарни приступ у Сирији. Не одговара свима оваква сарадња Москве и Вашингтона, објаснио је амерички државни секретар.
Сергеј Лавров и Џон Кери - Sputnik Србија
Лавров и Кери поздравили примирје у Карабаху

Државни секретар САД Џон Кери изјавио је да је поштовање прекида ватре у Сирији је резултат сарадње САД и Русије, али је признао да се сви не осећају „удобно“ док гледају сарадњу Москве и Вашингтона.

„Последњих недеља смо смањили ниво насиља и обезбедили хуманитарни приступ (у Сирији). Некима то не одговара, али се то успело захваљујући значајној сарадњи САД и Русије“, навео је Кери, говорећи у Пацифичком савету за међународну политику у Лос Анђелесу. Он није навео ко се противи садањи.

Кери је подсетио да су Русија и САД постигле да се покрене међусиријски дијалог у Бечу, донесе резолуција СБ УН о сиријском решавању кризе.

„Сада смо копредседници у радној групи за прекид ватре која заседа сваки дан у Женеви, а ради и група на високом нивоу у јорданском Аману. Рад је усмерен на очување прекида ватре“, подсетио је Кери.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала