Срби на сат времена блокирали Јариње због личних карата

© AFP 2023 / SASA DJORDJEVICКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
Срби са севера Косова данас су на сат времена блокирали прелаз Јариње, одакле су послали поруку да не желе да се одрекну српских личних карата које имају.
Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Не бринем за Косово, Босна ми је највећа брига

Иако је било најављено да ће од данас бити суспендоване српске личне карте које имају становници Косова, то се за сада још није догодило.

Срби су се спонтано окупили и на сат времена блокирали прелаз Јариње који се налази на магистралном путу између Лепосавића и Рашке.

За време трајања блокаде Јариња, саобраћај је био обустављен, а полицајци на овом прелазу још увек нису добили никакве инструкције о другачијем поступању од оног које су имали претходних дана.

За време трајања блокаде није било инцидената.

Свим лицима која поседују српске личне карте градова са Косова и Метохије, односно, како их називају из Приштине, "српских паралелних структура", од 18. априла биће забрањен улазак на КиМ, као и излазак са КиМ-а, саопштила је раније косовска министарка за дијалог Едита Тахири.

Крајем прошле године, иста одлука била је на снази неколико сати, након чега су је косовске институције привремено суспендовале, уз објашњење да ће српске личне карте важити само у прелазном периоду.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала