Русефова: Борићу се за место председника Бразила (видео)

© AFP 2023 / EVARISTO SA Дилма Русеф предсеница Бразила
Дилма Русеф предсеница Бразила - Sputnik Србија
Пратите нас
Председница Бразила Дилма Русеф је без обзира на то што су посланици националног конгреса одобрили опозив изјавила да процес против ње нема правну основу и обећала да ће се борити за очување свог места.

„Ово је преврат који се споља прикрива легалним демократским процесом“, изјавила је Русефова. „Ја живим у уверењу да ми је савест чиста због свега што сам радила. Нисам урадила ништа противзаконито или засновано на нелегитимности“, изјавила је председница.

Она је додала да ће наставити борбу за останак на месту председника Бразила.

Дилма Русеф предсеница Бразила - Sputnik Србија
Опозив председнице Бразила део тихе офанзиве САД?

Бразилска опозиција покушава да добије оставку председнице већ неколико месеци. Раније су посланици затражили од конгреса да се Русефова одстрани са дужности и да се покрене истрага о њеном учешћу у манипулисању владиним рачунима ради прикривања растућег дефицита и о коришћењу државних средстава за финансирање предизборне кампање 2014. године.

Да би опозив био коначан, сенат треба да одржи посебну седницу којом ће председавати судија Врховног суда и да добије најмање 54 гласа.

Уколико предлог опозива добије просту већину, Русефова ће у очекивању суђења бити суспендована са места председника, а замениће је потпредседник Мишел Темер.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала