И амерички медији против Нолета

© AP Photo / Mark SchiefelbeinНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички лист „Вашингтон пост“ придружио се кампањи првенствено британских медија против најбољег тенисера света Новака Ђоковића, упоредивши га са допингованим бициклистом Ленсом Армстронгом.

У ауторском тексту под насловом: „Новак Ђоковић није оптужен за допинг, али звучи језиво као Ленс Армстронг“, лист је упоредио Ђоковићеву изјаву за Си-Ен-Ен после добијања „Лаурес“ награде са Армстронговим „нападом“ на новинара „Сандеј тајмса“ после инсинуација за допинг.

Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Западна публика од Новака Ђоковића створила српски С-300

„Ђоковић, који није оптужен за било шта, очигледно није научио лекцију. Бранећи интегритет спорта, Ђоковић је умало завршио ’призивајући‘ погрешног момка“, наводи се у тексту.

Наиме, Ђоковић је за Си-Ен-Ен рекао како „медији покушавају да креирају приче о допингу у тенису, али све док нема доказа да неко користи допинг, спорт је чист, и треба га задржати као таквог“ и додао је да је „поносан на интегритет тениса“.

„Вашингтон пост“ је цитирао ову Ђоковићеву изјаву, а затим подсетио на Армстронга, који је, како се наводи, пре десетак година, после текста новинара „Сандеј тајмса“ Дејвида Волша, који га је оптужио за допинг (касније се испоставило да је то било тачно) рекао:

„Волш је најгори новинар кога знам. Постоје новинари који су спремни да лажу, да прете људима, да краду — а све не би ли ми нешто накачили. Све то само зарад сензационалне приче. Етика, стандарди, вредности, прецизност — то не занима људе као што је Волш.“

Армстронг је својевремено био најбољи бициклиста на свету, освојио је седам узастопних титула на Тур де Франсу, али се испоставило да је користио допинг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала