Мигранти пробили грчко-македонску границу

© REUTERS / MARKO DJURICAИзбеглице, мигранти
Избеглице, мигранти - Sputnik Србија
Пратите нас
Више десетина миграната успело је да илегално пређу границу из Грчке у Македонију, која је затворена од фебруара, известила је агенција „Франс прес“.

Фоторепортер те агенције је видео групу миграната у Ђевђелији, која се налази са македонске стране границе, насупрот грчком Идоменију, где више од 10.000 миграната већ недељама борави у лошим условима услед затварања граница на такозваној балканској мигрантској рути.

Спутњик - Sputnik Србија
Нови светски поредак са Спутњиком: Европа и мигранти — ко ће кога потопити

Фоторепортер АФП, који је путовао са групом новинара, видео је једну особу како „искаче из грмља“ пред возило.

„Затим сам видео још њих двојицу или тројицу, па њих 50 како седи у жбуњу“, рекао је он, проценивши да има још „много њих“ у тој групи.

Да би стигли до Ђевђелије, мигранти су од Идоменија путовали три сата, а између осталог су морали да пређу и реку.

Група миграната, међу којима је било „много жена, деце, па чак и жена која је носила мачку“, затим је нестала из видокруга новинара, рекао је фоторепортер, додајући да су они изгледали уплашено и уморно.

Полиција у Скопљу је негирала да зна ишта о том инциденту.

„Немам такве информације, али такви илегални покушаји преласка границе се догађају на свакодневној бази и полиција предузима мере за заштиту границе“, рекао је портпарол полиције Тони Ангеловски.

У Грчкој је од затварања балканске руте у фебруару „заглављено“ око 54.000 људи, а већина њих је избегла од рата у Сирији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала