У РИК-у још броје

© Tanjug / OKSAANA TOSKICРИК
РИК - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
У Републичкој изборној комисији данас око 11 сати почело је поновно пребројавање резултата гласања са 99 бирачких места, на којима је приликом гласања 24. априла констатовано да је било „тешких грешака“.

„Пребројавање траје, и у питању је 99 бирачких места“, рекао је Танјугу председник РИК-а Дејан Ђурђевић.

Према најновијим прелиминарним резултатима Републичке изборне комисије на 97,46 одсто обрађених бирачких места - Sputnik Србија
РИК: Понавља се гласање на 15 места

Чланови РИК-а су се на седници, која је трајала до два иза поноћи, сложили да се за сва бирачка места са „тешком грешком“ изврши увид у џакове са гласачким листићима, за шта је РИК формирао комисије.

Након пребројавања гласова биће настављена седница РИК-а, на којој ће се донети одлука о судбини гласова са тих места.

Вечерас у 20 сати истиче рок за проглашење коначних резултата ванредних парламентарних избора, али је РИК јуче донео одлуку о понављању избора на 15 бирачких места, који ће највероватније бити одржани у среду, 4. маја.

На тих 15 бирачких места били су уложени приговори, на основу којих је РИК поништио резултате са тих бирачких места и најавио одлуку о понављању избора.

Срђан Богосављевић из „Ипсос стратеџик маркетинга“ - Sputnik Србија
Богосављевић: Нема ничег спорног у раду РИК-а

РИК би одлуку о понављању избора, како је најавио Ђурђевић, требало да донесе данас.

РИК се до два сата иза поноћи изјашњавао о укупно 148 бирачких места која нису ушла у верификацију и која су са „тешком грешком“.

Подаци из записника са тих бирачких места треба да се врате у базу на два начина — анулирањем или исправком, објаснио је директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић.

РИК је одлучивао о сваком бирачком месту појединачно и одлучио да, када су у питању бирачка места која нису ушла у верификацију, верификује податке из записника са 46 бирачких места, да анулира податке из записника са једног бирачког места, а да за 12 бирачких места изврши увид у џакове са гласачким листићима.

За сва бирачка места са „тешком грешком“ је одлучено да се изврши увид у џакове.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала