Чланица РИК-а збринута у Ургентном центру

© Tanjug / TANJA VALICРик
Рик - Sputnik Србија
Пратите нас
Повређеној чланици РИК-а указана је помоћ у Ургентном центру. Полиција је направила увиђај, узела снимке који тамо постоје и од медијских кућа које су их већ објавиле и узела изјаве свих присутних и истрага ће, у складу са захтевима Тужилаштва, бити настављена и током дана, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
Према најновијим прелиминарним резултатима Републичке изборне комисије на 97,46 одсто обрађених бирачких места - Sputnik Србија
РИК оставила коалицију ДСС-Двери испод цензуса

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је данас да је недопустиво насиље које се догодило у Републичкој изборној комисији, најављујући да ће МУП, заједно са Тужилаштвом, истражити сваки детаљ тог случаја.

„Ићи ћемо на потпуно расветљавање и наравно, у складу са захтевом Тужилаштва, поднети одговарајуће пријаве“, рекао је Стефановић Танјугу, истичући да треба имати у виду да је крупнији човек насрнуо на жену, која је чланица РИК-а и која је том приликом задобила и повреде.

Он је подвукао да је веома важно да сви знају да се неће дозволити било какво насиље, да није могуће на такав начин поступати и затражио је од свих у изборном процесу, који, како је нагласио, још увек траје, да се уздрже од било каквог насиља, да се понашају у складу са нормалним правилима демократске и фер утакмице и да поштују и оно што кажу надлежни државни органи.

„Све је дозвољено политички, да се ставови изражавају, да се протествује, да се воља изражава на било који миран демократски начин. Али насиље није дозвољено, нити ћемо било коме дозволити да буде насилан, да туче људе, само зато што му се не свиђа резултат избора“, рекао је Стефановић.

Истиче да се насиљем ништа не решава и да је немогуће прекрајање изборне воље, само зато што се неком не свиђа „онако како је народ гласао“.

„Обавеза државних органа је да утврде како су људи гласали, да саопште то на законом предвиђен начин, али не да те резултате мењају зато што неко виче, што је спреман да се туче, или да насрне на жену. У сваком случају, нећемо дозволити да то насиље постане модел и образац понашања“, рекао је Стефановић.

Поновио је да изборни процес још увек траје и да се завршава поновљеним изборима у среду, за које очекује да прођу мирно, фер и демократски и да нико не прибегава насиљу током одржавања тог дела изборног процеса.

„И очекујем да ћемо након тога моћи да имамо саопштене резултате, а тада ћемо видети ко је прошао цензус, да ли ће ове коалиције којима мало фали прећи цензус, али то мора бити засновано на народној вољи, а не на насиљу“, нагласио је Стефановић.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала