Конгрес САД предложио укидање санкција Русији у замену за Крим

CC0 / Unsplash / Зграда америчког Конгреса
Зграда америчког Конгреса - Sputnik Србија
Пратите нас
Чланови Представничког дома САД демократа Елиот Енгел и републиканац Адам Кизингер предложили су да се размотри Акт о стабилности и демократији Украјине у којем се даје пуномоћ америчком председнику да укине санкције против Русије у случају да Кијев успостави суверенитет над Кримом.

Према документу, укидање санкција било би могуће и у случају да статус полуострва призна демократски изабрана украјинска власт.

Председник САД Барак Обама - Sputnik Србија
Обама: Санкције Русији морају бити укинуте... Када испуни Мински споразум (видео)

Истовремено, предлаже се да се не прихвате било какве форме признавања Крима као дела Русије, као и да се забрани издавање било каквих географских мапа или докумената у којима се наводи да је Крим део Русије.

„Поново смо сведоци да руски председник Владимир Путин крши светски поредак када је реч о Украјини. САД мора да покаже да неће трпети руску агресију“, рекао је Кизингер.

Односи Русије и Запада погоршани су због ситуације у Украјини. Америка оптужује Русију да је анектирала Крим, као и да је извршила војну агресију на истоку Украјине, док Москва тврди да је Крим у састав Русије ушао након законског референдума, као и да није одговорна за ситуацију у Донбасу и да не снабдева устанике наоружањем.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала