Гатилов: Америка више не инсистира на одласку Асада са власти

© Sputnik / Михаил Воскресенски / Уђи у базу фотографијаГенадиј Гатилов
Генадиј Гатилов - Sputnik Србија
Пратите нас
Власти САД више не инсистирају на питању судбине сиријског председника Башара ел Асада, а његов одлазак са власти није услов у преговорима за проналазак политичког решења у тој земљи, изјавио је заменик министра иностраних послова Русије Генадиј Гатилов.

Према његовој оцени, власти САД покушавају да од Русије добију потврду да ће Асад са председничке функције отићи када се процес преговора заврши, и говоре о потреби постојања прелазног периода.

Заставе Русије и САД - Sputnik Србија
Русија и САД за обуставу свих напада на цивиле у Сирији

„Наш став је и даље да о политичкој судбини Асада нећемо одлучивати ми, као што је то записано у женевском комуникеу, који је усвојен још 2012. године од стране Међународне групе подршке Сирији“, рекао је он.

Из руског Министарства одбране такође је саопштено да је више од 70 бораца дошло из Турске како би појачало редове Нусра фронта, а заједно са њима и три камиона са муницијом.

Поред тога, наводи се да та терористичка организација наставља да води борбена дејства са циљем да осујети режим прекида ватре у сиријском граду Алепу, а за протекла 24 сата гранатирано је неколико четврти тог града.

Када је реч о примирју, број насељених места која су се прикључила режиму прекида ватре повећан је на 97, додаје се у саопштењу Министарства.

Истовремено, из сиријске војске саопштено је да је режим прекида ватре у Алепу продужен за додатних 48 сати, до среде у поноћ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала