Вучић: Комплетни идиоти руше ноћу

© Wikipedia / Тања ВаличАлександар Вучић у фабрици БАТ у Врању.
Александар Вучић у фабрици БАТ у Врању. - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да не разуме оне који су одлучили да рушење у Савамали обаве током ноћи, јер је реч о бесправно подигнутим објектима, и додао да надлежни органи треба да наставе свој посао.

„У питању је рушење је бесправних објеката, нико није повређен“, рекао је Вучић новинарима и оне који су одлучили да руше ноћу назвао „комплетним идиотима“.

Премијер Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић даје изјаву за новинаре - Sputnik Србија
Вучић: И Бaрселонa рaзмишљa штa ће после Месијa

„Ако мене питате, ја мислим да онај ко би то урадио, а да је желео да уради било ко из власти, да је тај комплетни идиот, јер је то требало да уради у по бела дана, јер су у питању бесправни објекти, који су ружно изгледали и од којих су корист имали само они чији су били“, истакао је.

Вучић је рекао да не разуме коме је то било потребно, и додао да су могли њега да позову:

„Дошао бих да тамо станем и да кажем да ту хоћемо да направимо најлепши део града, а не прљаве уџерице“.

Премијер је рекао да полиција ради свој посао и позвао на стрпљење, приметивши да је две недеље било потребно да буду ухапшени навијачи који су тукли људе испред стадиона, иако се и пре тога причало како их неко штити.

„Пустите надлежне органе да раде свој посао и немојте да претерујете у значају догађаја, јер видим како и ко прави политичке случајеве негде где их нема“, рекао је Вучић новинарима у Врању.

Феђа Димовић , члан групе Београдски синдикат - Sputnik Србија
Обама је марионета Волстрита (видео)

Вучић је напоменуо и да полицији нико није забранио да реагује приликом рушења, како то тврди заштитник грађана Саша Јанковић, већ да се полиција позивала на комуналну полицију због нестанка струје и самог посла који се обављао.

„Сасвим сам сигуран да нико није забранио полицији, али и то је посао за надлежне органе“, рекао је Вучић и поновио да не разуме шта је смисао свега, јер види да неки имају фантомке, „које су им ваљда остале из времена приватизације, када су упадали по фабрикама, пљачкали, отимали народу новац“.

„Како ти, мајсторе, знаш да има фантомка да се купи, а ја не знам“, упитао је Вучић.

Према његовој оцени, Савамала је некима послужила за политичку промоцију, јер су „цео живот радили на затварању фабрика и радних места, па немају чиме да се похвале, и морају да пронађу тему и причају глупости“.

„Веома поштујем шта кажу институције, сви заштитници овога света, све је супер, али надлежни органи, Тужилаштво и МУП су ти који дају коначну реч, и они ће у складу са законом да поступају и дају оцену“, навео је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала