ДАЕШ закопао живе дезертере

© REUTERS / Ali HashishoЗастава ДАЕШ-а
Застава ДАЕШ-а - Sputnik Србија
Пратите нас
Терористи ДАЕШ-а наводно су живе закопали десетине својих дезертера, након што су џихадисти одбили да се боре и побегли са бојног поља током покушаја ирачке владе да заузме територије у северној провинцији Ниниви које од 2014. држе терористи.
Застава ДАЕШ-а у Латакији, Сирија - Sputnik Србија
Преко 50 масовних гробница на бившој територији ДАЕШ-а

Укупан број терориста који су погубљени остаје нејасан. Новинска агенција АБНА јавила је да је погинуло 35 бораца, док је портал „Ираки њуз“ саопштио да су припадници ДАЕШ-а закопали 45 својих сабораца под оптужбом да су дезертирали.

Погубљење је извршено у близини Кајараха, око 60 километара јужно од града Мосула који држе терористи, изјавио је анонимни извор агенцији АБНА.

Према извештајима, они који су живи закопани оптужени су да су побегли са бојног поља током сукоба са владиним снага у селу Башир јужно од града Киркука, богатог нафтом.

Други извор потврдио је вести о погубљењу порталу „Ираки њуз“, наводећи да су „припадници ДАЕШ-а у једном гробу закопали своје чланове који су побегли из битке код Башира“.

Наоружани борци ДАЕШ-а - Sputnik Србија
ДАЕШ погубио 250 заробљеница

Арапски медији јавили су да је команда ДАЕШ-а такође убила десетине својих ратника у селу Хадар јужно од Мосула, који су такође побегли из битке у провинцији Анбар.

Погубљења сопствених бораца ДАЕШ-а показује пад морала у њиховим редовима, јер дезертирања постају учесталија.

ДАЕШ тренутно пати од недостатка људских и финансијских ресурса због повећаних ваздушних и копнених напада антитерористичких снага у Ираку и Сирији.

Ирачке и курдске снаге су у марту уз подршку америчке коалиције започеле офанзиву против ДАЕШ-а у провинцији Ниниви у покушају да заузму Мосул који терористи контролишу од 2014. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала