Краљица „уловљена“ на снимку: Кинези били непристојни (видео)

© REUTERS / Matt Cardy Краљица Елизабета
Краљица Елизабета - Sputnik Србија
Пратите нас
Британска краљица Елизабета Друга „ухваћена“ је на снимку Би-Би-Сија како каже да су кинески званичници били „веома непристојни“ према амбасадору Британије у Кини.

На снимку се види како Елизабета на њеном рођенданском пријему у Бакингемској палати разговара са једном полицијском званичницом о посети кинеске делегације Великој Британији.

Како је оценила америчка агенција АП, поменути Елизабетини коментари су необични, с обзиром на то да је 90-годишња краљица током своје вишедеценијске владавине постала позната по томе да избегава да се јавно изјашњава о политици. 

На снимку полицијска званичница Луси Дорси, која је била задужена за осигурање безбедности током посете кинеске делегације, каже краљици да је то било „време изазова“. 

„Били су веома непристојнии према амбасадору“, одговара на ту опаску краљица Елизабета. 

Британски премијер Дејвид Камерон је на истом пријему „ухваћен“ камером док је говорио краљици Елизабети да ће лидери неких „невероватно корумпираних“ земаља, укључујући Нигерију и Авганистан, ове недеље присуствовати самиту против корупције у Лондону. 

Камерон ће данас бити домаћин самита који има за циљ да појача глобалну борбу против корупције у свим доменима, преноси Ројтерс. 

На видео-снимку који је стављен дат телевизији Ај-Ти-Ен, Камерон је приказан како разговара са краљицом о самиту на пријему у Бакингемској палати.

„Имали смо веома успешан састанак кабинета јутрос на коме смо разговарали о самиту против корупције“, рекао је Камерон када му је пришла краљица.

„Имаћемо Нигеријце… Заправо лидери неких невероватно корумпираних земаља доћи ће у Британију“, рекао је он.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала