Трамп убедљив, мртва трка Сандерса и Хилари

© REUTERS / Carlo AllegriДемократски председнички кандидати САД сенатор Берни Сандерс и Хилари Клинтон
Демократски председнички кандидати САД сенатор Берни Сандерс и Хилари Клинтон - Sputnik Србија
Пратите нас
Демократски кандидат на унутарстраначким изборима за председничку номинацију Берни Сандерс поразио је ривалку Хилари Клинтон у Западној Вирџинији, мада је она однела победу у Небраски, док је у табору републиканаца Доналд Трамп наставио победнички низ.

Сандерс је на скупу у Орегону рекао да ће се „борити до краја за сваки глас“ и да ће учествовати на конвенцији демократа у Филаделфији у јуну.

Доналд Трамп и Хилари Клинтон - Sputnik Србија
Да ли Трамп ради за Хилари?

Клинтонова тако има укупно 1.716 гласова делегата, а Сандерс 1.430, преноси АП.

У табору републиканаца, највероватнији кандидат Доналд Трамп рекао је су победе у Западној Вирџинији и Небраски за њега „велика част“.

„Научио сам много, и то ће знање бити употребљено у добре сврхе ради развијања пословања, отварања радних места и јачања и оживљавања економије“, рекао је Трамп након победе.

Он је најавио да планира да се врати у обе државе ускоро како би бираче придобио за председничке изборе у САД који се одржавају 8. новембра.

Победа Хилари Клинтон у Небраски није је, међутим, значајно приближила номинацији код демократа, наводи АП.

Остало је још осам држава у којима ће бити одржани страначки избори, а Сандерс је присталицама у Сан Франциску рекао да верује да може да победи у већини њих.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала