ЕУ продужила граничну контролу за пет земаља

© Flickr / Will BakkerГраница ЕУ
Граница ЕУ - Sputnik Србија
Пратите нас
Европска унија донела је одлуку, која одмах ступа на снагу, да дозволи Аустрији, Немачкој, Данској, Шведској и Норвешкој да наставе да спроводе граничне контроле још највише шест месеци како би се избориле са приливом избеглица.
Мигранити из Сирије у на грчком острву Лезбос - Sputnik Србија
ЕУ: Продужити контролу граница до две године

ЕУ је навела у саопштењу, које је данас објављено, да би контроле требало да буду „усмерене и ограничене у обиму, фрекфенцији, локацији и времену, на неопходне мере како би се одговорило на озбиљне претње и заштитила јавна политика и међународна безбедност“.

Земље би, наводи се, требало једна другу да информишу о тачном месту у којем планирају да спроведу контролу, пренео је АП.

Немачки министар унутрашњих послова Томас де Мезијер недавно је рекао да ће његова земља наставити граничне контроле које је увела у септембру, пошто је Европска комисија одобрила тај потез. Он је истакао да ће „немачка федерална полиција наставити са проверама у одсуству ефикасне контроле спољних граница Европске уније“.

Европска комисија је прошле недеље саопштила да ће активирати одредбу којом се дозвољава још шест месеци граничних контрола у неким земљама-чланицама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала