Руски војници допремају помоћ у Хомс

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаРуска хуманитарна помоћ у Сирији
Руска хуманитарна помоћ у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски војници допремили су 300 килограма хлеба становницима сиријске провинције Хомс, саопштио је руски Центар за сиријско помирење у авио-бази Хмејмим у свом билтену који је објавило руско Министарство одбране.

У саопштењу се наводи да је руски Центар за сиријско помирење у бази Хмејмим регистровао укупно седам нарушавања режима прекида ватре у последња 24 часа.

„У градове провинције Хомс достављено је 300 килограма хлеба који је испечен у руској пољској пекари. Наставља се формирање хуманитарног конвоја за становнике насеља провинција Латакије и Хомса“, пише у саопштењу.

Сирија је у грађанском рату од 2011. године и војне снаге одане сиријском председнику Башару ел Асаду боре се против бројних терористичких група.

Договор о примирју којем су посредовале Русија и САД ступио је на снагу 27. фебруара. Овај споразум не односи се на терористичке групе ДАЕШ и Нусра фронт.

Руско Министарство одбране саопштило је да је број насеља који се придружио режиму примирја порастао на 100, док је број наоружаних група које су се сагласиле да прекину сукобе порастао на 58.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала