Тачи: Приштина ће ојачати борбу против криминала и корупције

© REUTERS / Armend Nimani/PoolНови председник тзв. Косова Хашим Тачи
Нови председник тзв. Косова Хашим Тачи - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Косова Хашим Тачи изјавио је данас током састанка са делегацијом Европског парламента за Југоисточну Европу да ће Приштина наставити дијалог са Београдом, као и да ће ојачати борбу против корупције и организованог криминала.

Тачи је рекао и да је 2016. европска година за Косово и јака основа за, како је рекао, државу, чему је, поред осталог, допринело усвајање и спровођење Споразума о стабилизацији и придруживању, пренео је сајт РТК.

Хашим Тачи - Sputnik Србија
Тачи: Косово мора бити декриминализовано

Он је казао да је највећи успех био испуњавање свих услова за либерализацију виза и обећао да ће Косово испунити и преостале услове за то, као што су формирање Заједнице општина са српском већином и ратификација демаркације границе са Црном Гором.

„Ово су позитивни дани за Косово и што се тиче учлањења наше државе у УЕФА и ФИФА, што се дешавају важни кораци за европску будућност и интеграцију Косова у свим међународним институцијама“, навео је Тачи.

На састанку са делегацијом ЕП за Југоисточну Европу, на чијем челу је био посланик Тонино Пицула, било је речи и о пет чланица ЕУ које нису признале Косово, а Тачи је рекао да Косово тим земљама „пружа додатне аргументе да то учине“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала