Дим детектован на два места у египатском авиону пре пада

© REUTERS / /Mohamed Abd El Ghany/Авион "Египат ера"
Авион Египат ера - Sputnik Србија
Пратите нас
Француска агенција за безбедност ваздушног саобраћаја саопштила је данас да је египатски авион, на линији Париз-Каиро, који се срушио у море са 66 путника и чланова посаде, емитовао аутоматске поруке које указују да је у летелици пре пада било дима. Црна кутија, међутим, још није пронађена.

То је потврдио и авијациони стручњак Тим ван Беверан за Дојче веле, рекавши да је „у авиону избио пожар“.

Систем је, оценио је, послао веома јасне поруке.

„Детектован је дим у тоалету. Минут касније, детектован је дим у одељку за електронику. Два минута касније, све јединице за контролу лета отказују“, објаснио је он.

Ербус авио-компаније Египат ер - Sputnik Србија
Није било терориста у египатском авиону

Авион египатске компаније „Иџипт ер“ се у ноћи између среде и четвртка срушио у Средоземно море, северно од Александрије.

Портпарол француског Бироа за истрагу и анализу рекао је за АФП да је авион емитовао поруке, које указују да је у авиону било дима непосредно пре прекида преноса података.

Он је међутим оценио да је још прерано за тумачење и разумевање узрока несреће све док се не пронађе олупина и црне кутије.

Си-Ен-Ен је јуче јавио да подаци из аутоматског система, који размењује са службама на земљи податке из авиона, показују да се пре самог пада авиона укључио детектор за дим.

Си-Ен-Ен је објавио да је до тих података дошао из египатског извора, додајући да они потичу из аутоматског система АЦАРС који рутински шаље податке о лету матичној авио компанији.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала