Тужна прича са Камчатке: Пролазе дани, он још чека газду на аеродрому (фото)

© Sputnik / Alexandr Piragis / Уђи у базу фотографијаМеђународни аеродром Јелизово у Петропавловску на Камчатки
Међународни аеродром Јелизово у Петропавловску на Камчатки - Sputnik Србија
Пратите нас
На руском полуострву Камчатки један пас чека свога власника на аеродрому већ седам дана. Власник је негде одлетео и пса оставио. Ко је он, нико не зна.

„Не знамо одакле је овај пас дошао. Овде живи већ седам дана. Шета се по дворишту и дочекује путнике који стижу на Камчатку“, прича један запослени на аеродрому.

Он каже да су волонтери који се старају о псу испричали да га је оставио власник.

„Човек није имао довољно новца за превоз свог љубимца и није припремио потребну ветеринарску документацију, тако да није дозвољено да пас уђе у авион. Власник је тако остао без правог пријатеља, који сада чека његов повратак“, наставља запослени на аеродрому.

© Фото : Twitter/ CombattantРуски хачико
Руски хачико - Sputnik Србија
Руски хачико

Особље аеродрома прича да је пас тих и веома пријатељски настројен. Радо прихвата храну из руку других људи и воли месо.

За само седам дана постао је локална атракција. Корисници друштвених мрежа га називају хачико са Камчатке и покушавају за њега да пронађу нови дом. Волонтери групе „Острво наде“ брину се о њему.

Mother cat with kittens came to old friend - Sputnik Србија
Пас решио да мачићима замени „тату”

„Људи на друштвеним мрежама пишу о псу у нади да ће пронаћи свог власника. Нико се, међутим, до сада није јавио. Али људи из свих крајева земље су звали јер желе да га усвоје“, испричао је један од волонтера који се о њему стара.

„Недавно је једна жена из Иркутска рекла да је спремна да плати све трошкове превоза пса, а у Москви је у току акција прикупљања средстава која су потребна за његов превоз“, причају на аеродрому.

​На Камчатки се ипак надају да ће „херој“ недеље пронаћи свог правог власника. Ако буде пронађен, волонтери су спремни да му помогну са потребном документацијом од ветеринара и новцем за превоз. „Карта“ до Москве коштаће око 10.000 рубаља (нешто мање од 140 евра).

Хачико је раса паса акита, позната у Јапану као симбол верности и оданости. Један хачико је девет година одлазио на железничку станицу да чека свог дугогодишњег власника, који је у међувремену преминуо. Због такве привржености 1934. подигнут му је споменик, а снимљено је и неколико играних филмова који су имали огромну популарност широм света.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала