Француски Сенат разматра укидање санкција Русији

© Flickr / Dennis JarvisНационална скупштина Француске у Паризу
Национална скупштина Француске у Паризу - Sputnik Србија
Пратите нас
Француски Сенат разматраће на јавној седници у среду 8. јуна предлог европске резолуције о режиму санкција ЕУ против Руске Федерације, који је поднела сенатска Комисија за спољне послове, одбрану и оружане снаге, најављено је данас на сајту Сената.
Вигаудас Ушацкас - шеф европске мисије у Москви - Sputnik Србија
Амбасадор ЕУ: Брисел заинтересован за укидање санкција Русији

Парламентарци посебно инсистирају на „хитном укидању“ појединачних мера против руских парламентараца.

„То што је за нашу резолуцију гласала већина чланова комитета — и опозиција и социјалисти — доказује да су француско јавно мњење и наше компаније уморни од ових санкција. Ако резолуција буде усвојена у сенату 8. јуна, то ће бити још један знак. И биће потребно да Европа започне процес укидања“, изјавио је један од аутора документа сенатор Ив Поцо ди Борго.

Немачки министар спољних послова Франк Валтер Штајнмајер на конференцији у Берлину. - Sputnik Србија
Могуће укидање санкција Русији корак по корак

Раније је документ размотрио комитет сената за европске послове. У резолуцији се наводи потреба слабљења санкција против РФ као испуњење Минског договора, као и наставак састанака руководства земаља ЕУ и Русије.

Један од главних предуслова за резолуцију била је чињеница да француски пољопривредници трпе последице трговинских ограничења. Још један важан фактор је улога Русије у сиријском сукобу. Москва је потребна да би у тој земљи настао мир и зато је не смете стално вређати, сматрају противници санкција.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала