Немачки амбасадор: Цитати из „Беле књиге“ су спекулације

© Sputnik / Андреј Бабушкин / Уђи у базу фотографијаБерлин. Поглед на Рејхстаг
Берлин. Поглед на Рејхстаг - Sputnik Србија
Пратите нас
„Бела књига“, која описује претње за Немачку, још није објављена и сви цитати из ње су спекулације, изјавио је немачки амбасадор у Русији Рудигер фон Фрич, говорећи на немачко-руском форуму у Москви.
Сергеј Лавров у посети Спутњику у Москви - Sputnik Србија
Немачка треба да извага пре него што Русију сврста у противнике

Амбасадор Немачке у Русији Рудигер фон Фрич је изјавио да је у руској војној стратегији НАТО означен као противник, а Немачка је део Алијансе.

„Не обраћајте пажњу на пропаганду и дајте да се бавимо нашим предивним пројектима, између осталог, разменом омладине“, додао је фон Фрич.

Раније је објављено да Берлин по први пут након 2006. године спрема да ревидира „Белу књигу“ — путоказ за политику националне безбедности.

Документ од 80 страница који је саставило Министарство одбране Немачке промениле су друге безбедносне структуре. На крају је у њега унет низ кључних промена, укључујући оне које се односе на Русију. Москва се више не сматра „партнером“ већ „супарником“, пише „Велт“.

Коментаришући саопштења немачких медија, у Кремљу су изразили жаљење и забринутост због немачких намера.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров позвао је Берлин да извага „за“ и „против“, пре него што преведе Москву у табор противника.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала