Министарство одбране Русије: Било би чудно да нису приметили подморницу

© SputnikПодморница Стари оскол из Црноморске флоте
Подморница Стари оскол из Црноморске флоте - Sputnik Србија
Пратите нас
Подморница „Стари Оскол“ креће се изнад воде, заједно са бродом Црноморске флоте. Чудно би било да је британска Ратна морнарица није приметила, наводи се у саопштењу прес-службе Министарства одбране Русије.
Дизел подморница пројекта „Варшавјанка“, велики противподморнички брод „Адмирал Пантелејев“ и хеликоптер Ми-8АМТШ на војној вежби - Sputnik Србија
Британски брод прати руску подморницу у Северном мору

„У руском војном ресору су изненађени што су за откривање подморнице која се полако креће изнад површине мора у пратњи брода били потребни заједнички напори Ратне морнарице Велике Британије и савезника из НАТО-а“, наводи се у саопштењу.

Министарство наводи да су неколико дана трговачки бродови из различитих земаља који су пролазили поред ње, по старој морској традицији, поздрављали посаду подморнице у Баренцовом, Норвешком и Северном мору.

Раније су британски медији саопштили да су бродови краљевске Ратне морнарице открили руску подморницу у Северном мору и да је прате. Британски војници су изјавили да је налажење подморнице резултат заједничких војних напора са савезницима из НАТО-а и да је Ратна морнарица на опрезу како би заштитила Британију од потенцијалних претњи.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала