СПЦ предлаже одлагање црквеног сабора на Криту

© Flickr / Jorge LáscarПатријаршија Српске православне цркве у Београду
Патријаршија Српске православне цркве у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Српска православна црква предложила је данас одлагање Светог и Великог Сабора, који је заказан од 17. до 27. јуна на Криту.
Купола, црква - Sputnik Србија
Црна Гора почела да одузима имовину СПЦ

У писму које је у име Синода СПЦ патријарх Иринеј упутио патријарху Вартоломеју наводи се да СПЦ „осећа тешкоћу“ да учествује на том сабору, па се његово одлагање предлаже на неко време, док се не постигне консензус цркава, односно док не буду уклоњене несугласице и док се не постигне јединство о многим питањима.

У синодском писму патријарху Вартоломеју, достављеном и медијима, наводи се и да би будуће окупљање на Криту требало сматрати „предсаборским међуправославним саветовањем“, у циљу, како се наводи, допунске припреме Сабора и побољшања његових текстова.

Синод СПЦ и патријарх Иринеј, као председник црквене владе, истиче да ће то допринети да „плод Сабора буде сведочење непорочне вере наше, одговор о нади која је у нама и порука спасења у Христу, упућена свима, и онима који су нам близу и онима који су далеко од нас, а нипошто, не дај Боже, ницање нових непожељних и штеточинских раскола и парасинагога под изговором лажно наречене ревности и тобожњег очувања“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала