Додик: РС опредељена за ЕУ, али не и да жртвује аутономију

© Tanjug / Раде ПрелићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас у Бањалуци да је Српска опредељена за европске интеграције, али да није спремна да жртвује своју аутономију на том путу већ да, напротив, мора да је учврсти.
Председник РС Милорад Додик у посети Спутњику - Sputnik Србија
Додик: Никог не мрзим, волим Србе

Додик је, у разговору са члановима делегације групе Напредног савеза социјалиста и демократа у Европском парламенту коју је предводио председник Ђани Питела, нагласио да Српска у европским интеграцијама жели да буде видљива и да би тај процес требало да поштује уставну структуру БиХ.

Он је навео да је ово посебно значајно за механизам координације и подсетио европске парламентарце на начин на који је усвојен, због чега ни до данас није постигнут договор, саопштено је из кабинета председника Републике Српске.

„Желимо да и у механизам координације уградимо најбоља европска решења, онако како су то решиле и остале децентрализоване државе ЕУ“, рекао је Додик.

Он је напоменуо да, иако је ЕУ опредељење Републике Српске, за европски пут Српска није спремна да жртвује своју аутономију, него је на том путу мора учврстити, наводи се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала