Гардијан: Путин крив за туче навијача у Француској

© Sputnik / Сергеј Гуњејев / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
У Влади Велике Британије сумњају да је туче на европском шампионату у фудбалу у Француској уз учешће руских навијача одобрио Кремљ, пише „Гардијан“.
Руски навијачи на утакмици против Словачке на ЕП у Француској 2016 - Sputnik Србија
ПУТИН У НЕДОУМИЦИ: Како је 200 руских навијача претукло хиљаде британских

Према информацијама „Гардијана“, значајан број учесника је „добро координирао нападе на енглеске и друге навијаче у Марсеју и Лилу са представницима руских безбедносних структура“.

„Тешко је доказати да је нереде одобрио Кремљ, али можемо рећи — један број нападача су представници руских безбедносних структура. Изгледа да је то део хибридног рата који је покренула власт земље“, рекао је извор у Влади.

Председник Русије Владимир Путин се 17. јуна негативно изразио о тучама навијача у којима су учествовали Руси.

„Познато је како је почео шампионат — туча руских навијача са британским навијачима. Срамота! Ја стварно не знам како је 200 наших навијача претукло неколико хиљада Енглеза. Не разумем“, рекао је Путин.    

Француска полиција и руски навијачи - Sputnik Србија
Руски навијачи пред судом оспоравају одлуку о депортацији

Прошле суботе у Марсеју је одиграна утакмица између фудбалских репрезентација Русије и Енглеске која је завршена нерешеним резултатом 1:1.

Након утакмице, тридесетак руских навијача пробило се до трибина на којима су се налазили енглески навијачи и бацали на њих стране предмете. У самом граду је, такође, избило неколико туча. Као последица нереда повређено је тридесетак особа.

Након тога је УЕФА условно дисквалификовала руску репрезентације до краја Европског првенства 2016. године. То значи да ће репрезентација бити удаљена са такмичења уколико навијачи поново буду правили нереде на стадионима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала