Ђурић: Преговори су за Приштину наставак рата другим средствима (аудио)

Ђурић: Преговори су за Приштину наставак рата другим средствима
Пратите нас
Европска унија не треба да се задовољава тиме да уступа просторије у којима ће се представници Београда и Приштине сретати и бити неми сведок тих разговора, јер су они као посредници у тим разговорима на себе преузели бреме одговорности за спровођење постигнутих договора.

Један од нових потпредседника Српске напредне странке и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић у интервјуу за нашу кућу говорио је о својој новој страначкој дужности, као и о дешавањима на Косову и Метохији, наставку бриселских преговора, повратку Срба, али и да ли је премијер Србије отказао пут у Брисел и због Косова.

 „СНС је од 2008. године постала највећи покрет за промене у нашој земљи, године 2012. је успела да процес промена започне и једну корумпирану класу практично разори. СНС је данас породица са 600.000 чланова и ми желимо да максимално искористимо њене кадровске капацитете. Са нове позиције коју обављам у странци осећам посебну одговорност да помогнем да странка покреће оне друштвене теме које су од значаја за све грађане у Србији. Дакле, да ми будемо први који ће указати на штетне појаве у нашем друштву и на начине како да их решимо“, рекао је Ђурић.

Пројекат Сунчана долина код Звечана - Sputnik Србија
„Сунчана долина“ — иницијатива за стварни повратак

Наш саговорник није открио да ли ће и у новој Влади Србије остати на функцији директора Канцеларије за Косово и Метохију, али је зато рекао, говорећи о благој хистерији која је у Приштини наступила после почетка изградње повратничког насеља „Сунчана долина“, да је за Албанце очигледно да је сваки Србин на Косову превише.

„Срби су изразили велико интересовање Због изградње тог насеља. Нико не може да нам оспори право на повратак“, каже наш саговорник.

О наставку преговора са Приштином, али и да ли је отказивање посете Александра Вучића Бриселу везано за Косово, Ђурић каже:

„Бојим се да је сталном агресивном реториком, која је врло често прикривена, а некада ни то, антисрпска од стране појединаца у Приштини, створена негативна друштвена клима у којој је тешко достижна нормализација односа Срба и Албанаца. Европска унија не треба да се задовољава тиме да уступа просторије у којима ће се представници Београд и Приштине сретати и бити неми сведок тих разговора, јер су они као посредници у тим разговорима на себе преузели бреме одговорности за спровођење постигнутих договора.“

Да ли ће ЗСО бити ускоро формирана и шта се дешава са Брезовицом, теме су о којима смо још разговарали са нашим саговорником. О томе шта је рекао у вези са њима послушајте у аудио–снимку.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала