Фудбалери Русије ипак са црним тракама на рукавима

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаИграчи Русије на тренингу у Тулузу, Француска ЕП 2016
Играчи Русије на тренингу у Тулузу, Француска ЕП 2016 - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Русије је на свом званичном налогу на Твитеру саопштила да ће фудбалери изаћи на терен са црним тракама на рукавима као почаст деци која су погинула у Карелији.

„Као почаст деци погинулој у Карелији играчи руске репрезентације на утамици Европског првенства у фудбалу против репрезентације Велса играће са црним тракама!“, наводи се у саопштењу. 

Раније је јављено да ​Савез европских фудбалских асоцијација (УЕФА) није дозволио играчима руске репрезентације да на мечу Европског првенства против Велса изађу са црном траком.

Константин Косачов - Sputnik Србија
Косачов: Против руских спортиста се води прљави рат

Капитен репрезентације Василиј Березуцки изјавио је раније да након трагедије у Карелији репрезентација жели да игра носећи црне траке. Меч ће бити одигран 20. јуна у Тулузу. Почетак меча је заказан за 21 час. Русији је за одлазак у осмину финала потребна победа.

Групу ученика и инструктора који су се одмарали у кампу у Карелији јуче је, док су се возили на три чамца на језеру Сјамозеро, захватила олуја. Том приликом 14 деце је погинуло. Из Москве су у Карелију послати представници Министарства за ванредне ситуације, лекари и психолози.

У Карелији и Москви данашњи дан је проглашен даном жалости.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала