Ни медвед није могао да спречи порођај у руској тајги

© Фото : minzdrav.sakha.gov.ruПорођај у руској тајги
Порођај у руској тајги - Sputnik Србија
Пратите нас
Доктори у Републици Јакутији прошлог викенда су извели порођај у забаченој тајги, док су спасиоци и полицајци чували породиљу и лекаре од медведа, саопштили су у Министарству здравља Републике Јакутије.

Према подацима ресора, жена у 40 недељи трудноће одлучила је да помогне мужу и рођацима у риболову. Рибари су кренули на језеро у забачену тајгу.

У суботу су код жене почели трудови, супруг и сестра су кренули да је пребаце у болницу, али се возило заглибило у блату. Жена је остала са сестром у шуми, док је муж отрчао путем у нади да ће „ухватити“ сигнал на телефону.

„У 23.28 по локалном времену у суботу је у хитну помоћ стигла информација да се у тајги недалеко од града Мирног порађа жена. Кола хитне помоћи и возило Министарства за ванредне ситуације су пожурили у помоћ, међутим, блато на путу им није дозволило да дођу до породиље“, саопштило је Министарство здравља.

Наведено је да су доктори, спасиоци и полицајци морали пешке да превале велику раздаљину да би дошли до жене која се порађа. Порођај се закомпликовао због крварења труднице.

Спасиоци и полицајци су под оружјем чували жену и докторе од мрких медведа који су шетали около.

Доктори и спасиоци су због блата морали на рукама да носе мајку и бебу до пута. Тамо су их предали другој докторској екипи, која је их одвезла до централне болнице у Мирном. 

„Девојчица је здрава, тешка 3,49 килограма, а дугачка 52 центиметра. Захваљујући благовременој акушерској интервенцији и квалификованој медицинској помоћи током евакуације опасности по животе породиље и новорођенчета нема“, навела је главна докторка Татјана Стручкова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала