Тешка несрећа код Алексинца, погинуло пет словачких туриста

© Sputnik / Александар МилачићХитна помоћ
Хитна помоћ - Sputnik Србија
Пратите нас
Пет особа је погинуло, а 26 је повређено када је аутобус са туристима из Словачке рано јутрос слетео са коловоза на ауто–путу Београд-Ниш код Алексинца, јавили су београдски медији.

Све информације о тешкој саобраћајној несрећи код Алексинца о настрадалима и повређенима могу се добити на број телефона 011/222-3808 у Амбасади Словачке, преноси РТС.

Несрећа се догодила рано јутрос око 3 сата и 30 минута на делу ауто-пута код села Бобовиште, око километар од скретања за Алексиначке руднике.

У словачком аутобусу који се враћао са Крфа било је 29 путника и двојица возача.

Екипе Хитне помоћи збринуле су 26 повређених, док је петоро путника остало заробљено испод преврнутог аутобуса.

Директор Клиничког центра у Нишу Миодраг Лазић рекао је за РТС да је у ту болницу примљено 14 повређених, од којих један теже, а 12 се воде као лакше повређени.

РТС преноси да се у алексиначкој болници налази осам пацијената, од којих је један у операционој сали. Стање осталих путника је за сада стабилно.

На место несреће стигле су и машине и почело је извлачење аутобуса.

Словачка шаље специјални авион по туристе

Министарство унутрашњих послова Словачке спремно је да пошаље специјални владин авион у Србију по туристе који су доживели саобраћајни удес на ауто-путу Београд-Ниш код Алексинца, када је словачки аутобус рано јутрос слетео са коловоза и када је погинуло петоро људи.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Словачке Иван Нетик изјавио је да ће авион вероватно два пута летети у Србију. Неке од туриста би требало да превезе у Словачку већ данас, док ће озбиљније повређени туристи вероватно бити превезени сутра у новом владином „ербасу“.

„Још увек чекамо детаљније информације из болница“, рекао је Нетик, преноси словачка агенција ТАСР.

Министарство ће касније данас у Србију послати и тим за хитне интервенције у којем су психолози, наводи словачка агенција.

Посланици Народне скупштине Словачке данас су минутом ћутања одали пошту погинулима у саобраћајној несрећи.

Словачки премијер Роберт Фицо је изјавио да се у преподневним часовима срео са министром унутрашњих послова Робертом Калињаком и да су се договорили о начину на који ће најбоље и најбрже помоћи словачким држављанима који су имали саобраћајну несрећу у Србији, а све даље активности у вези са тим обављаће министар Калињак, преносе словачки медији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала