Капетан Драган: Хрватска је изграђена на прогону Срба

© AFP 2023 / Андреј ИсаковићКапетан Драган
Капетан Драган - Sputnik Србија
Пратите нас
Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, уверен је да ће процес који се против њега води у Хрватској доказати да је та држава грађена на прогону Срба и монтираним процесима.

Капетан Драган је у интервјуу за „Франкфуртске вести“ из затвора у Сплиту поручио да се за то вреди борити.

Капетан Драган: Нисам крив

„Није најважније да изађем из затвора. То се мора догодити најкасније за три године. Чак није толико важно ни што ћу пред хрватским правосуђем доказати своју невиност. Најважније је што ће овај процес против мене показати да је Хрватска грађена на прогону Срба и монтираним процесима. То ће након овог суђења бити документована и прихваћена историјска чињеница“, рекао је Васиљковић.

Он је објаснио да процес није усмерен против њега, већ против неокаљаних, узорних симбола сваког поштеног Србина, „Книнџи“ и њиховог команданта.

Циљ је, према његовим речима, да се упрља и лажно представи све оно што је током рата у Хрватској било чисто, часно и српско.

„Гарантујем вам да им то неће поћи за руком. У сваком окршају са усташама ја сам изашао као победник и сигурно ћу изаћи и у овом. Овај процес ће од ’Книнџи‘ направити још веће легенде јер ће кроз процес изаћи на видело сва њихова херојска дела и њихов витешки ратнички однос на које сам нескромно и бескрајно поносан“, навео је Васиљковић.

Поносан је, како је рекао, и на сваког појединца који је био под његовом командом, без изузетака.

„Наравно, и моја одбрана би све то много лакше и брже припремила да држава Србија осећа обавезу да штити своје грађане који су показали спремност да ставе на коцку свој живот за одбрану Србије и њеног народа“, рекао је Васиљковић.

Васиљковић се пожалио што нема подршку државе Србије у овој борби, док је дијаспора помагала.

„Јавност мора да зна да ја нисам све ове године у затвору због неких својих недела, већ зато што сам Србин и што сам јако добро обављао своју дужност“, поручио је Васиљковић.

Када је реч о условима у затвору, Васиљковић је рекао да је у односу на аустралијски, сплитски затвор „одмаралиште“ са погледом на море, те да је кухиња врхунска, а особље љубазније у односу на особље у најскупљем хотелу Црне Горе.

„За ових скоро годину дана колико сам у затвору у Сплиту не могу да пријавим ни најмању непријатност. Још ми се ниједном неко од особља није обратио са ’ти‘, а у границама дозвољеног чине све што могу да и мени и осталима олакшају боравак у затвору“, навео је Васиљковић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала